20 Ocak 2013 Pazar

EN GÜZEL TAVUK ÇORBASI


Bu çorbayı kime yapsam tarifini istedi..Eşim ilk yediğinde 'hayatımda yediğim en güzel çorba' dedi.Tabii kızımda çok seviyor.Çocukların beslenmesinde çorbaların ayrı bir yer var.O yüzden çok yaptığım bi tarif bu..
Bizim evde annem tavuk haşlama ve pirinç pilavı yaptığı günün ertesi günü kalan malzemeleri değerlendirmek için yapılırdı bu çorba.Genelde de babam yapardı bu işi..

3 -4 tavuk but veya haşlanmış tavuk eti
1 küçük soğan
4 su bardağı su
2 kaşık pirinç
1 kaşık tam buğday unu
kekik ,karabiber ve deniz tuzu

Tavuklar suda haşlanır.Pişince başka bi kaba alınır ve didiklenir.Kalan tavuk suyuna soğan ,pirinç ve baharatı eklenir.Bu sırada ayrı bir tavada tam buğday unu biraz kavrulur.Pirinç yumuşayınca tavuklar eklenir.Kavrulan unun içine tavuk suyu eklenir ve unun topaklanmaması için iyice karıştırılır.Sonra çorbanın içine eklenerek kaynaması beklenir..Çorbamız limonla servis edilir..Herkese afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder